Transpordiameti õigusosakonna juhataja Karin Victoria Kuuskemaa-Ivanov sõnab, et transpordiamet karistas Estonian Lines OÜ-d rahatrahviga, kuna ettevõte korraldas tasulist sõitjatevedu bussiga, millel puudus Estonian Lines OÜ nimele välja antud ühenduse tegevusloa tõestatud koopia.

„Ühistranspordiseaduse § 41 lg 1 kohaselt on tasu eest korraldatav sõitjatevedu bussiga ühenduse tegevusloa tõestatud koopiata keelatud,“ selgitab Kuuskemaa-Ivanov.

Ta lisab, et Estonian Lines OÜ vaidlustas transpordiameti otsuse, kuna leidis, et Estonian Lines OÜ ei vastuta toimepandud rikkumise eest karistusseadustiku § 14 lg 1 kohaselt. Harju maakohus tühistas 14. oktoobril transpordiameti väärteootsuse täies ulatuses ja lõpetas sellega ka väärteomenetluse.

„Transpordiamet kavatseb kohtuotsuse edasi kaevata ja ootab enne kassatsiooni esitamist kohtult otsuse põhjendusi,“ sõnab Kuuskemaa-Ivanov.

Delfi Ärileht pöördus kommentaari saamiseks bussifirma OÜ Estonian Lines poole, kuid artikli avaldamise ajaks ei olnud päringule vastust saabunud.