Fotoluksi juhatuse liige Assar Jōepera selgitas Delfi Ärilehele, et Ülikooli 6a aadressil asuv kauplus suletakse seetõttu, et ruumide rendileandja laiendab Fotoluksi rendipinna suuremaks ruumiks kõrval olevale rentnikule. „Meie rendileping lõpetatakse 01.11.2024. Kahjuks ei ole me leidnud Tartu kesklinnas Fotoluksi kauplusele sobiva suuruse ja hinnaga eraldiseisvat äripinda ja seetõttu sulgeme Tartu kaupluse,“ kirjeldas ta, kinnitades, et kõik Fotoluksi kaubad ja teenused on siiski saadaval läbi veebipoe ja fotolabori liidese.

Fotoluks lisas Facebookis: „Meil on olnud rõõm Teid kõiki Tartus teenindada, aitäh!“

Fotoluks on tegutsenud aastast 1992, pakkudes kõiksuguseid fototeenuseid dokumendifotodest fototehnikani. Fotoluks on Leica, Sigma, Hasselbladi, Fujifilmi, Sekonicu, Profoto, Cokini, Marumi, Sirui, ONA ja F-Stopi kaubamärkide edasimüüja Eestis. Nende valikust leiab ka Canoni, Nikoni, Sony, Panasonicu, Pentaxi, Tamroni, Manfrotto, Samyangi, Rode, Benro, Elinchromi, Quadralite’i jm tooteid.

Fotoluksil oli seni kolm kauplust – kaks Tallinnas ja üks Tartus. Novembrist jäävad alles vaid Tallinna kauplused Pärnu maanteel ja Foorumi keskuses.