Enampakkumise teise vooru kvalifitseerus mitmeid ostuhuvilisi nii Eestist kui ka välismaalt. „On hea meel tõdeda, et pärast müüdava varaga põhjalikult tutvumist otsustasid siduva pakkumise voorus pakkumise esitada kõik osalejad. See näitab, et Operaili meeskond on vaatamata keerulistele aegadele teinud head tööd nii oma äritegevuses kui ka erastamise protsessi läbiviimisel,“ sõnas taristuminister Vladimir Svet.

Lähtudes valitsuse antud mandaadist otsustas AS Operaili nõukogu alustada läbirääkimisi müügilepingu sõlmimiseks parima pakkumise teinud AS Tiigi Keskusega.

Täna, 17. oktoobril allkirjastasid osapooled kokkuleppe, mille alusel toimuvad järgnevate nädalate jooksul lõplikud läbirääkimised ostu-müügilepingu lõplike tingimuste osas. Kui lõplikud läbirääkimised on edukad, sõlmitakse enampakkumise võitjaga ostu-müügileping ning pärast lepingutingimuste täitmist viiakse tehing lõpule – AS Operaili kaubaveo- ja remondiäri läheb üle uuele omanikule.

Tiigi Keskus on Eesti kapitalil põhinev varahaldusettevõte, mille peamiseks tegevusalaks on kinnisvarahaldus. Lisaks omab ettevõte enamusosalust Baltimaade suurimas toiduteravilja ümbertöötlemise ja pastatootmise kontsernis Tartu Mill.

„Tiigi Keskuse jaoks on raudteeäri uus ja perspektiivikas suund, millel on teatavad sünergiad ka olemasoleva äriga. Plaanime jätkata kõrge kvaliteediga kaubaveo ja veeremi remondi teenuste pakkumist Eestis ning laiendada tegevust geograafiliselt,“ sõnas Tiigi Keskuse juhatuse liige Uuno Lausing.

Kui läbirääkimised ei peaks jõudma ostu-müügilepingu allkirjastamiseni, saavad võimaluse müügilepingu läbirääkimiste alustamiseks enampakkumisel siduvad pakkumised esitanud teised ostuhuvilised. Sel põhjusel on täpsemat infot enampakkumise protsessi ja tulemuste, sh pakkujate arvu ja müügihinna kohta võimalik avaldada alles pärast tehingu toimumist.