Kolmel järjestikusel päeval käis mees hommikusöögil Turus Scandic Hamburger Börsi hotellis ja jättis iga kord hommikusöögi eest maksmata. Hommikusöök maksab hotellis 20 eurot ja 50 senti.

Hommikusöögivahetuses olnud kelner märkas meest hommikusöögi rootsi lauast toitu võtmas 10. ja 11. juulil eelmisel aastal. Esimesel päeval kell 13.00 restorani fuajees töötav teenindaja kahtlustas, et mees viibib restoranis ilma loata. Ta küsis registratuurist, kas mees on hommikusöögi eest tasunud. Vastus oli eitav.

Viimasel korral, 11. juulil, jõudis mees toitu taldrikule viia, kuid ei jõudnud seda sööma hakata enne töötajate sekkumist.

Mees oli üllatunud, et söögi eest polnud makstud

Kui töötajad asja uurisid, selgus, et mees oli juba 9. juulil hommikust sööma läinud, kuid polnud hotellis ööbinud.

Mees ütles, et pole enne hotelli hommikusööki kaks päeva söönud. Ta arvas, et hotellis ööbinud sõbrad maksid tema hommikusöögi eest. Ta oli üllatunud, kui sai teada, et hommikusöökide eest polnud makstud.

Mehel polnud oma tuttavate kontaktandmeid ja ta ei nimetanud neid politseile, kes vastavaid andmeid küsis. Mees ei teadnud, millal tema sõbrad täpselt hotellis ööbisid. Lisaks ei avalikustanud mees politseile ka oma nime. Administraator käskis mehel hommikusöögi eest maksta, kuid ta polnud nõus, sest ei saanud seda endale lubada.

Siis kutsusid töötajad abi. Kõigepealt tulid turvamehed ja seejärel saabus politsei.

Varsinaise ringkonnakohus karistas 1984. aastal sündinud meest 25-päevase rahatrahviga. Mehele jäi tasumiseks 150 eurot.

Hommikusöögi maksuvaba hind oli kokku 53,94 eurot, mille mees peab hotellile hüvitama. Mees eitas süüdistust ja kaebas ringkonnakohtu otsuse edasi Turu apellatsioonikohtusse, kes ei andnud asja edasiseks menetlemiseks luba. Ringkonnakohtu otsus jäi seega kehtima.