„Kokkuvõttes oleme panga tulemusnäitajatega pärast erakorralist, kõrgete intressitasemetega 2023. aastat tagasi reaalsuses ehk 2022. aasta tasemel. Vastavalt Coop Panga pikaajalistele eesmärkidele on meie kulu-tulu suhe alla 50% ja omakapitali tootlust üle 15%,“ sõnas Coop Panga juht Margus Rink börsiteates. Ta tõdes, et langevas intressikeskkonnas saavad panga tulud kasvada vaid ärimahtude kasvu arvelt ning seda ka on Coop Pank teinud.

Ta lisas, et Coop Panga laenuportfelli kasvu vedasid kolmandas kvartalis erakliendi kodulaenud, ärikliendi laenuportfelli kasv oli tagasihoidlik. Rink tõi välja, et aastaga on Eesti pankade era- ja äriklientide laenuportfell kasvanud ligi 6% (1,6 miljardit eurot), samal ajal on Coop Panga laenuportfelli kasv olnud ligi 11% (167 miljonit eurot). „Seega kasvavad Coop Panga laenumahud kaks korda kiiremini kui turg,“ lisas ta.

„Laenuportfelli kvaliteet püsib jätkuvalt väga hea ning pikk seisak majanduses ei ole klientide maksekäitumisele mõju avaldanud.“ Viivises olev laenuportfell kasvas kvartaliga 2,2% tasemelt 2,4% tasemele.

Coop Panga hoiuste maht kasvas kolmandas kvartalis 99 miljoni euro võrra (+6%), ulatudes 1,84 miljardi euroni. Aastaga on hoiuste maht kasvanud 132 miljoni euro võrra (+8%). Finantseerimiskulu on nüüdseks 3,3%, eelmisel aastal oli samal ajal 2,9%.

Kui aastaga kasvas laenuportfell 167 miljoni euro võrra, siis sellest viimase kvartaliga tuli juurde netona 40 miljonit eurot. Kokku ulatub laenuportfell 1,66 miljardi euroni. Kodulaenude portfell kasvas kvartaliga 31 miljonit eurot (+5%), ärilaenude portfell kasvas 4 miljonit eurot (+1%), liisinguportfell kasvas 3 miljonit eurot (+2%) ja tarbimisfinantseerimise portfell kasvas 1 miljonit eurot (+1%).

Coop Panga netotulud olid kolmandas kvartalis 21,2 miljonit eurot, kasvades kvartaalses võrdluses 4% ja kahanedes aastases võrdluses 7%. Tegevuskulud ulatusid kvartalis 10,3 miljoni euroni, kasvades kvartaalses võrdluses 2% ja aastases võrdluses 14%.

Coop Panga aktsial pole tänavu kuigivõrd edukalt läinud, kui aktsia on sel aastal langenud ligi 15% ning kaubeldes 2 euro juures.