Bigbank soovis investoritelt kaasata kolm kuni kaheksa miljonit eurot. Pank otsustas, et väljastab kokkuvõttes viie miljoni euro eest võlakirju. Võlakirjad on 10-aastase tähtajaga ning kvartaalsete intressimaksetega, aastane intress on 6,5%.

„Märkimistulemused näitavad, et investorite usaldus Bigbanki tulevikuplaanide osas on jätkuvalt väga kõrge ning pakkumisel olnud võlakirjade intressimäär võis olla isegi pisut liiga kõrge, arvestades viimase kuu kiireid arenguid intressikeskkonnas. Kaasatud kapitali toel saab Bigbank veelgi tugevamana viia ellu oma äristrateegiat, plaanides kasvu jätkata eelkõige just kodu ja ärilaenude tooteliinides ning tagades samaaegselt vastavuse kehtestatud kapitalinõuetega,“ kommenteeris Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts pressiteates.

Allutatud võlakirjade jaotamisel otsustas Bigbanki juhatus summeerida kõik sama märkija poolt tehtud märkimiskorraldused ning rahuldada kõigi investorite kuni 30 000 euro suurused märkimised täies mahus. Bigbanki kontserni kuuluvate ettevõtete töötajatele jaotati 100% nende märgitud mahust ning ülejäänud investoritele jaotati 2,75% nende märgitud mahust, mis oli suurem kui 30 000 eurot. Komakohtadega võlakirjade arv ümardati seejuures lähima täisarvuni.

Võlakirjad kantakse investorite väärtpaberikontodele 23. oktoobril või sellele lähedasel kuupäeval ning nende esimene kauplemispäev Nasdaq Tallinna börsi Balti võlakirjade nimekirjas on 24. oktoober või sellele lähedane kuupäev.

Bigbank AS-i tagamata allutatud võlakirjade avalik pakkumine kestis 8.-18. oktoobrini. Tegemist oli Bigbanki tagamata allutatud võlakirjade emissiooniprogrammi kolmanda seeriaga. Emissiooniprogrammi raames on Bigbankil võimalik kaasata kokku kuni 30 miljonit eurot.

Allutatud võlakirjade näol on tegemist Bigbanki tagamata võlakohustusega investori ees. Võlakirjade allutatus tähendab, et Bigbanki likvideerimise või pankroti korral muutuvad kõik allutatud võlakirjadest tulenevad nõuded sissenõutavaks ja rahuldatakse alles pärast kõigi allutamata tunnustatud nõuete täielikku rahuldamist vastavalt kohalduvatele õigusaktidele.