Vene meedia hinnangul oli tegu enesetapuga. 21. oktoobril avaldati esimesed teated selle kohta, et Venemaa energeetikajuht Mihhail Rogatšov suri, sest kukkus oma Moskva korteri aknast alla.

Ka Venemaa ametiasutused käsitlevad tema surma enesetapuna, viidates mehe poolt maha jäetud kirjale. Mõned allikad väidavad siiski, et mehel polnud depressioonile viitavaid märke ja ta vaimne tervis oli korras.

Vene julgeolekuteenistusega seotud sotsiaalmeediakanalid teatasid, et mehe surnukeha avastas Venemaa välisluureteenistuse SVR töötaja, kes jalutas laupäeva hommikul hoone sisehoovis oma koeraga. Rogatševil oli pikk ja edukas karjäär mitmes Venemaa juhtivas ettevõttes.

Rogatšev liitub nüüd pika rea Venemaa tippjuhtidega, kes on surnud salapärastel asjaoludel. Näiteks suri Putinile lähedane Vene ametnik pärast „trepist alla kukkumist“.

Lukoili suurärimees Ravil Maganov kukkus 2022. aasta septembris Moskva eliitkliiniku aknast alla ja suri selle tagajärjel. Vene riigimeedia teatas toona kiiresti, et surm oli enesetapp, kuid mitmed allikad ütlesid, et enesetapukirja ei olnud. Samuti polnud hoones, mille aknast Maganov alla kukkus, valvekaameraid.