Pank teatas, et tänaseks on soetatud laenuportfelli üleviimine lõpetatud, ülevõetud portfelli maht oli 19,2 miljonit eurot, millele võib kolme kuu jooksul lisanduda veel kuni 4,3 miljonit eurot. Tehing puudutas kokku 72 klienti ja lõplikuks allahindluseks kujunes ligikaudu 4 miljonit eurot. Lõpuleviidud tehing ei mõjuta oluliselt LHV Panga kapitaliseeritust ega likviidsust. Tehingule andis septembris heakskiidu ka konkurentsiamet.

LHV andis tehingust teada esmalt augusti keskpaigas, kuid märkides algselt, et orienteerutav ostetav laenuportfelli maht on 36 miljonit eurot. Pank küll tõdes, et soetatava laenuportfelli maht selgub tehingu läbiviimise käigus.

LHV jaoks pole tegu esmakordse olukorraga, kus on võetud üle osa mõne teise panga laenuportfellist: 2019. aastal tegi LHV tehingu Danske Bankiga, mille tulemusena suurenes LHV laenuportfell 393 miljoni euro võrra.

Enam kui 30 aastat tegutsenud TBB pank on varasemalt tuntud kui Äripank. Tänavu jaanuaris tuvastas Finantsinspektsioon olulisi puudusi TBB panga rahapesu ja terrorismi rahastamise tõkestamise süsteemides ning organisatsioonis olulisi puuduseid, mistõttu piiras ettekirjutusega panga tegevust makseteenuste osutamisel ja kohustas panka minetusi kõrvaldama.

Nii ei tohtinud TBB pank alates 19. veebruarist osutada piiriüleseid makseteenuseid mitteresidendist juriidilistele isikutele ning juriidilistele isikutele, kus vähemalt üks tegelik kasusaaja on mitteresident. Lisaks ei tohtinud pank osutada sellest kuupäevast alates makseteenuseid väljaspool Euroopa Majanduspiirkonda.

Tänavu aprillis otsustasid TBB panga aktsionärid, et vabatahtlikult pank likvideerida. Pank kirjeldab viimases aruandes, et laenuportfelli ülejäänud osa vastu on oma huvi avaldanud mitu Eestis finantsteenuseid osutavat ettevõtet ning suurem osa laenudest on kas juba müüdud või klientide poolt teistesse eesti pankadesse refinantseeritud.