Ligi kaks korda rohkem oli vastanute seas eksperte, kelle sõnul on korterit pigem mõtet osta kui üürida. „Üürimaksetega panustatakse kellegi teise varasse, samas kui oma kodu ostmine on investeering tulevikku, mis aitab koguda kapitali. Eluaseme soetamine tagab ostjale ühtlasi ka suurema sõltumatuse üürihindade kõikumisest,“ kommenteeris 1Partner Kinnisvara juht Martin Vahter, lisades, et kuigi ekspertidest peaaegu pooled usuvad, et järgmise kuue kuu jooksul suureneb Tallinnas üürikorterite arv, ei too ka see kaasa üürihindade langust.

Spetsialistide hinnangul Tallinna kinnisvaraturul lähitulevikus suuri hinnakõikumisi oodata ei ole, kuid siiski leiab neist 75%, et korterit tasub osta või hoida, ning vaid 12% on arvamusel, et praegu on hea aeg korteri müümiseks. „Nendes numbrites peitub selge veendumus, et keskpikas perspektiivis hakkavad langevad intressid, uusehitiste kasvavad sisendhinnad ja kuhjunud nõudlus korterite üldist hinnataset ülespoole kergitama,“ selgitas Vahter.

1Partner Kinnisvara eestvõttel septembris toimunud küsitluses osales 142 professionaali, ennekõike maaklerid, kinnisvarahindajad ja arendajad 55-st erinevast Tallinnas tegutsevast kinnisvaraga tegelevast ettevõttest. Üle poole vastanutest on valdkonnas olnud tegevad enam kui kümme aastat.