Kuigi Gaussi tunnustatakse tihti lennufirma päästmise eest, on Läti avalikkus kriitiline nii tema läti keele oskuse puudumise kui ka ettevõttele antud kõrgete riiklike toetuste pärast, vahendab LTV.

Mõlemad teemad leidsid käsitlemist ka antud intervjuus, kus saatejuht Gundars Rēders esitas küsimusi läti keeles ning Gauss vastas inglise keeles.

„Ma ei mõista avalikkuse negatiivset suhtumist Balti riikide ikoonilisse lennufirmasse ja kaubamärki, mille üle kõik uhked peaksid olema,“ ütles Gauss intervjuu käigus.

Rääkides ettevõtte tulevikuplaanidest kinnitas airBalticu juht taas kavatsust korraldada esmane avalik aktsiate pakkumine (IPO) ning noteerida aktsiad börsil. Gaussi sõnul on IPO võimalik läbi viia koostöös strateegilise investoriga, kelleks arvatakse olevat Lufthansa. Intervjuus täpsustas ta, et IPO eesmärk on kaasata 300 miljonit eurot omakapitali.

Siiski hoidus Gauss IPO täpse ajakava määratlemisest, öeldes vaid, et see toimub siis, kui turutingimused on sobivad. Läti meedia teatel viitab see sellele, et airBaltic on taandumas Läti valitsuse varasematest avaldustest, mille kohaselt pidi börsiminek toimuma veel käesoleva aasta jooksul.