Eelmisel reedel toimunud Sportlandi aktsionäride erakorraline üldkoosolek otsustas suurendada aktsiakapitali, emiteerides uusi aktsiaid suunatuna finantsinvestoritele Askembla Growth Fund KB-le ja Jens Schröderile. Schröder on riskikapitaliettevõtte Askembla Asset Management AB nõukogu liige. Fond ja Schröder tasuvad uute aktsiate eest kokku ligikaudu 80 miljonit Eesti krooni ja saavad 26% ettevõttest, ülejäänud aktsiad jagunevad poeketi asutajate ja seniste omanike Anti Kalle ja Are Altraja vahel.

Sportland International Group ASi juhataja Üllar Jaaksoo sõnul võimaldab lisaraha poeketti jõuliselt laiendada uutel turgudel. Sportland jätkab investeerimist Baltimaades, Venemaal, Soomes ja uue riigina sihikule võetud Ukrainas. Veebruaris avas Sportland poe Tallinnas Kristiine keskuses, märtsis lisandub kolm poodi Helsingis ja üks Peterburis, samuti on esimese kvartali plaanis pood Riias Molsi keskuses, märkis Jaaksoo. Kiievis on Sportland registreerinud tütarettevõtte.

Jaaksoo lausus, et Sportland avaldab mullused majandustulemused ilmselt märtsi alguses. Ta lisas, et ettevõtte kiire kasv jätkus ning edaspidi on poeketi eesmärgiks kasvada minimaalselt 20-25% aastas.

Askembla partner Hanno Riismaa ütles fondi uut investeeringut kommenteerides, et Sportland on juba tegutsemas Venemaal ja liikumas Ukraina turule — need on huvitavad piirkonnad. “Tahame ise järgmised investeeringud teha otse Venemaale ja Ukrainasse,” lisas ta. Askembla peab Ida-Euroopa spordi- ja puhketeenuste turgu perspektiivseks kasvuvaldkonnaks.