Praegu 23 kauplust omav Comarket lõpetas eelmise aasta nullis, kommenteeris poeketi 2005. aasta kasuminäitajat ASi Comarket nõukogu esimees Jüri Vips. Supermarketite ja lähikaupluste nišis tegutsev poekett kuulub Vipsi omanduses olevasse ABC Gruppi. Grupi mullune käive oli auditeerimata andmeil 826 miljonit krooni ja tulumaksueelne kasum 20 miljonit krooni.

Comarket prognoosis aastaaruandes 2005. aasta käibe kasvuks 60%, tegelik tulemus oli 48%. Vips põhjendas plaanitust väiksemat kasvu organisatsiooni ümberkujundamise ning erinevate süsteemiarendustega, mis langesid eelmise aasta viimasesse ja tänavuse aasta esimesse kvartalisse. “Tegeleme suurettevõtte väljakujundamisega, valmistume suureks hüppeks,” tõdes ta.

Comarketi esindajate varasema info kohaselt plaanitakse rajada kokku 30-40 kauplusest koosnev kett. Vips jäi eile küsimusele tulevikuplaanide kohta vastates napisõnaliseks, andes mõista, et ketti on lisandumas nii oma kaubamärgi all kauplusi kui ka uusi partnerkauplusi. “Usun, et enda kauplusi hakkab tulema üks kuus,” märkis ta.

“Laienemisvõimalusi on meil ja ka konkurentidel suhteliselt kitsalt,” lausus sarnaselt Comarketiga elurajoonidesse oma kauplusi rajava Leedu VP Marketi pressiesindaja Erkki Erilaid Vipsi poeketi edasisi plaane hinnates. Erilaid lisas, et pole lihtne leida krunte, kuhu poodi teha. Siin on tema sõnul üheks probleemiks ka lakke aetud kinnisvarahinnad. VP Market plaanib ise tänavu avada 20 uut poodi.