Seejuures ületavad projekti tutvustamiseks tehtud Tallinna kulutused — 4 miljonit krooni — Tartu kulutusi mitu korda. Tallinna linnavalitsus ei saatnud Äripäeva küsimise peale kolme tööpäeva jooksul nimekirja, kellele, kui palju ja mis teenuste eest see 4 miljonit krooni jagunes.Tartu linnavalitsus on kultuuripealinnaks kandideerimiseks kulutanud 688 000 krooni, suuremad summad läksid projekti juhtimisele, tutvustava filmi tootmisele ja taotlustrükistele.

Projekti juhib endise aselinnapea ja praeguse volikogu liikme Hannes Astoki firma PPM Eesti, teenides töö eest 95 000 krooni. “Mina sattusin seda projekti vedama ajaloolise järjepidevuse tulemusena,” selgitas Astok. “Kui veel linnavalitsuses olin, tegelesin projekti esimese faasiga. Kui nüüd teine faas lahti läks, tegi linnapea mulle ettepaneku jätkata.”

Tartut tutvustava filmi teinud MTÜ Kultuurikaptenid juhataja Rein Pakk ütles, et 95 000 krooni ei ole viieminutilise filmi eest just suur summa, kuid kasumit selle projektiga ei taotletudki.

Komisjoni kuuluvad Estonia dirigent Eri Klas, Kumu direktor Sirje Helme, kirjandusteadlane Peeter Olesk, judoka Indrek Pertelson, dirigent Hirvo Surva, kultuuriministeeriumist kantsler Siim Sukles, asekantsler Piret Lindpere ja välissuhete osakonna juhataja Eike Eller ning välisministeeriumist kultuuribüroo direktor Kristen Lahtein.