Kõiki neid ja muidki elutarkusi on ärimaailma tänased vägevad oma noortele mantlipärijatele õpetanud sel suvel, täites austusväärset ülesannet ülikoolilõpetajatele lõpuaktustel kõnesid pidada.

Juuni alguses sai Harvardist õigusteaduse audiplomi ülikooli omal jõul mitte kunagi lõpetanud maailma rikkaim mees, Microsofti asutaja Bill Gates. Microsofti juhtimisest kõrvaletõmbunud ja heategevusele pühendunud Gatesi kõne iva oli järgmine: aidake neid, kellele on vähem antud. “Kui te mõtlete sellele, millised anded, privileegid ja võimalused meile, siinviibijatele on antud, siis pole peaaegu piire sellel, mida maailmal on õigus meilt oodata,” rääkis Gates.

Autotööstushiiglase General Motorsi juhatuse esimees Rick Wagoner astus Duke’i Ülikooli lõpetajate ette sõnumiga: “Ärge oma elu üle planeerige.”

Wagoner julgustas noori oma andeid maksimaalselt kasutama, kuid ka meeles pidama, et tõelisi liidreid eristab teistest kirg ja entusiasm. “Entusiasm on nakkav. Teie eesmärk peaks olema algatada epideemia,” sõnas Wagoner.