1. juulil Tele2-st lahkuva Peep Põldsammi juhitav ja uue linnapea Tõnis Paltsi asutatud Vertelson Halduse OÜ taotles sideametilt mobiilside opereerimiseks luba, kuid taotlemine on praeguseks peatatud.

“See ei ole seotud Tõnis Paltsi linnapeaks saamisega, Paltsil ei ole enam selle firmaga pistmist, ta ei ole selle omanik,” selgitas Põldsamm. “Loa taotlemine on peatatud minu huvide konflikti vältimaks, 1. juulini olen veel Tele2-s tööl.”

Põldsamm ütles, et uudis võimaliku uue mobiilsideoperaatori tulekust tuli veidi liiga vara välja.

“Võimalused on 90/10, et ma midagi teen. Keegi ei ole veel otseselt turule tulemas, äriplaan on tegemisel,” rääkis ta. “Raha hankimine on juhtimise üks ülesandeid. Kui on hea äriplaan, ei ole raha probleem.”

Eesti suuruselt teise mobiilsideoperaatori Radiolinja Eesti tegevdirektor Sami Seppänen ütles, et praegu on peaaegu võimatu hinnata, kui palju kliente võiks uus mobiilsideoperaator endale saada ja kui palju sellise firma käivitamine maksab.

“Sõltub päris palju, mis teenused ja hinnatase saab olema,” rääkis ta. “Võib-olla on kliente, kes tahavad proovida uut varianti ja uus firma leiab niši,” sõnas Seppänen.

“Ei ole mahti potentsiaalse konkurendi äriplaani arendada,” kommenteeris uue operaatori võimalikku tulekut Peep Põldsammi praegune töökaaslane, Q GSMi tegevdirektor Üllar Jaaksoo.

EMT tehnikadirektori Tõnu Grünbergi sõnul on ka nišitoote müümisel vajalik piisavalt suur nišš. “Eestis aga on turg nii väike, et kui teha mingi niðitoode, siis sellel on vast paarkümmend kasutajat, kuid nii väikese klientide hulgaga mobiilsidefirma küll ära ei ela,” rääkis Grünberg.