Viimasel ajal Eestis levivas koondamislaines on kõige raskem ettevõtetel, kellel on probleeme sobiva tööjõu leidmisega. Üks selline ettevõte on Maxima Eesti OÜ. Tarbijad kaebavad, et eriti õhtuti on Maxima kauplustes pikad järjekorrad, sest kassapidajaid on liiga vähe.

Maxima kaupluste töötajate teatel kavatseb Maxima kauplustekett oma tegevuse Eestis lõpetada. Põhjuseks tuuakse kiire tööjõupuuduse kasv.

“Tööjõupuudust me küll ei karda. Ma ei mõista, kust sellised jutud alguse saavad,” kommenteeris Maxima Eesti OÜ pressiesindaja Erkki Erilaid dv.ee-le. “Meil on kindel plaan jõuda 2011. aastaks liidripositsioonile, pakkudes Baltimaades kaupu madalaimate hindadega. Igal aastal kasvab kontserni Maxima käive Eestis 50 protsenti eelmise aastaga võrreldes. Sel reedel avatakse Sindis veel üks kauplus, mis teeb kokku 39 kauplust üle kogu Eesti,” ütles Erilaid. Tema sõnul on suure ettevõte eesmärk kiire laienemine.

Statistikaameti andmetel oli hinnatõus mullusega võrreldes 7,2 protsenti. “Inflatsiooni kasvutempo räägib enda eest ise. Kokku hakkavad inimesed hoidma eelkõige söögi pealt, mis tähendab, et nad annavad oma eelistuse madalate hindadega kauplustele,” selgitas Erilaid. “Maxima püüab saada selles valdkonnas turuliidriks.”.