“Vaja oleks investeerida korralikesse kõvakattega lennuradadesse ja lennuvälja turvalisust tagavasse infrastruktuuri,” rääkis Rapla valla arendusnõunik Herkki Olo. Ehituseks vajaminev raha loodetakse saada EL-i fondidest ja ka erainvestoritelt, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Nõuetele vastavate tingimuste loomiseks on vaja siia paigutada kümneid miljoneid kroone,” lisas Olo. Kuna olulised arutelud Rapla lennuvälja tuleviku üle seisavad ees, ei oska ta veel täpset summat nimetada.

“Ühe tulevikuväljavaatena näeme aasta ringi kasutuses olevat lennuvälja peale lennuspordikeskuse ka era- ja väikelennukite peamise maandumiskohana, mida soodustab Tallinna-lähedane asukoht,” rääkis Olo. Ta lisas, et seoses Schengeni viisaruumi laienemisega muutuks see ka võimalikuks. “Selle kaudu saab lennuvälja arendamiseks taotleda raha Euroopa Liidult.”

Raha on vallal võimalik taotleda ka projektide kaudu, mis on mõeldud piirkondlike turismivõimaluste parandamiseks. “Praegu on üks rahataotlus juba koostatud, kuid vastust pole me veel saanud,” lausus Olo.

Lepingu alusel haldab Rapla vallale kuuluvat lennuvälja Tallinna aeroklubi, kes on samuti huvitatud korraliku lennuvälja rajamisest. Lennuvälja kasutavad veel kuus lennuklubi ja Eesti langevarjuklubi.