Justiitsministeerium märkas kohtutäituritega toimuvat alles siis, kui neile laekus informatsioon Andi Raudbergi osaluse kohta osaühingus Advoco. Selles firmas tegutseb mees õigus- ja raamatupidamisalaste konsultatsioonide osutamisega.

Andi Raudberg on äriregistri andmete järgi ka OÜ Pressreklaam juhataja, firma asub samuti Tallinnas aadressiga Pärnu mnt 67a, selle tegevusaladeks on märgitud reklaamiteenused ja reklaamialased konsultatsioonid. “Tegin 30. märtsil avalduse, et mind OÜ Pressreklaam juhatusest välja arvataks, sellega tegeletakse,” selgitas Raudberg. Samas ei osanud ta kommenteerida, miks sellekohane märge pole nelja kuu jooksul jõudnud firma B-kaardile.

Infotelefonilt 1188 OÜ Pressreklaami koordinaate küsides saab vastuseks sama aadressi ja numbri, mis on kirjas kohtutäitur Andi Raudbergi kontaktandmetes. “Ei-ei-ei, jätke nüüd. See on hoopis teine number. Pressreklaami number ei ole kohtutäituri number, kohe kindlalt mitte,” ütles Raudberg.

Kohtutäituri seaduse järgi ei või täitur pidada teisi tasulisi ameteid ega olla muul tasulisel tööl, välja arvatud pedagoogiline ja teadustöö õppe- või teadusasutustes. Ametialaste kitsenduste alla kuulub ka see, et täitur ei tohi olla äriühingu asutaja, selle nõukogu või juhatuse liige.

“19. juulil kontrollis justiitsministeerium kõigi kohtutäiturite andmeid äriregistri andmebaasist ning selgus, et veel mõnigi teine kohtutäitur oli registrisse kantud äriühingu juhatuse või nõukogu liikmena,” ütles ministeeriumi pressiesindaja Kristiina Herodes.

Herodes lubas, et kui mõni kohtutäitur on pärast 15. augustit veel formaalselt juhatuse liige, algatatakse tema vastu distsiplinaarasi. “Kohtutäiturite kontrollimisel ei tuvastatud ühtegi juhtumit, kus nad oleks juhatuse liikmetena faktiliselt tegutsenud. Täiturid kinnitasid, et probleem oli dokumentide vormistamata jätmises,” rääkis Herodes.