„Tallinn õilmitses pärast kommunismi langust tänu turismile ja kinnisvarainvesteeringutele. Kuid kas see õitseng võib pöörduda langusse?“ küsib Telegraphi ajakirjanik Christopher Middleton, vahendab Eesti Päevaleht Online.

Ajaleht loetleb üles Eesti majanduskasvu aeglustumise, inflatsiooni ja jäiselt jahedad suhted Venemaaga ja küsib siis: kas on aeg paanikaks?

„Kindlasti mitte,“ vastab Londonis asuva, kuid Ida-Euroopa kinnisvarale keskendunud Arc Property esindaja Alastair Norman. “Tegelikult on Tallinna kesklinna, vanalinnast 10 minuti jalutamise kaugusel asuvate alade, hinnad jäänud üsna samasuguseks kui enne. Lihtsalt objektide müügiks kulub nüüd kauem aega: kuid, mitte nädalaid.“

Arc Property möönab, et praegu tuleb müügiks teha märksa rohkem tööd kui varem. Üks võimalus on pakkuda inimestele mitte lihtsalt korterit, vaid disainitud korterit. Telegraph räägib Tallinnas elava briti disainer Peter Sampsoniga, kes tegeleb siin muuseas korterite kujundamisega. „Praegu on turul kohutavalt palju igavaid, täpselt ühesuguseid kortereid. Inimestele tuleb pakkuda veid rohkem kui lihtsalt puupõrandaid ja sirgeid jooni,“ räägib Sampson müügitehnikast.

Enamus britte on Eestisse kinnisvara ostnud siiski investeerimise eesmärgil. Millal praegune langus lõpeb ja normaalne kinnisvara hinnatõus taastub, küsib Telegraph.

„Vaadake, Tallinna hinnad on kolm korda odavamad kui Helsingis. Ma tean, et Helsingi on praegu rikkam, aga pikas perspektiivis muutuvad Tallinna ja Helsingi hinnad sarnasemaks,“ kinnitab kinnisvarafirma Oberhausi tegevdirektor Peter Gage Morris. „Kas ma tean, millised on hinnad kuu kuu pärast? Ei. Kuid ma tean, et lähema kümne aasta jooksul saab siin kõva raha teha.“