Heleniuse sõnul oli eelmise aasta kasv paljude aastate kasvu jätk. “Oleme kasvanud väga kiiresti ning kui see nii jätkub, siis sellest võibki saada kauaotsitud Eesti Nokia,” lausus ta.

“Trigoni peakontor on Eestis, kuid tegutseme rahvusvaheliselt,” rääkis Helenius. Ta julgustas Eesti ettevõtteid mõtlema rahvusvaheliselt. “Eestlaste viga on see, et ollakse fokuseeritud ainult Eestile,” lisas ta.

Trigoni suurimad kasumitoojad olid mullu Ukraina ja Venemaa. Heleniuse sõnul jätkatakse laienemist, kontor avatakse Kasahstanis ning laienetakse kõikidele kasvavatele turgudele — Brasiilia, India, Araabiamaad, Türgi. “You name it!” ütles ta.

Küsimusele, mis riigid võiksid järgmised põhilised kasumitoojad olla, vastas Helenius, et seda on raske öelda, kuna ettevõte laieneb. “Arvan siiski, et lähitulevikus tuleb põhiline kasum Ukrainast ja Venemaalt,” lisas ta.

Edu saladusest rääkides ütles suurinvestor, et nad on teinud samu asju, mida varemgi, kuid suuremas mahus. “Kõik neli põhi tegevusliini on kasvanud,” lisas ta.

Trigon teenis ligi miljard kasumit

Investeerimispanga Trigon Capital kasum hüppas 2006. aasta 121 miljonilt kroonilt mullu 949 miljonile kroonile.

Panga 547 miljoni kroonisest kogutulust andsid investeeringute haldus- ja teenustasud 494 miljonit krooni. Enamiku erakorralisest tulust teenis Trigon Capital aga investeeringute ümberhindlusest.

Mullu investeeris Trigon Capital kinnisvarasse 47 miljonit krooni, kuid ei müünud ühtegi kinnisvaraobjekti. Suurim summa läks Leningradi oblastis ühe põllumajandusmaa ostuks, milleks kulus 41 miljonit krooni.

Samas hindas investeerimispank aastaga oma kinnisvaraportfelli ümber 195 miljonit kooni.

Sidusettevõtete ümberhindlusest teenis investeerimispank aastaga koguni 364 miljonit krooni.

50% osalus kinnisvaraarendajas Rosamil OÜ hinnati üles 136 miljoni krooni eest. Suurt tulu teeniti ka Saue vallas Tallinn Gate’i projekti opereeriva Chester Universal OÜ pealt (118 mln krooni). 6% osalus põllumajanduskontsernis Trigon Agri andis aga 82 miljonit krooni.

Tuletistehingutest saadav tulu ulatus 182 miljoni kroonini.

Trigon Capital Grupist kuulub 55,7% Joakim Heleniusele, 28,3% kuulub Soome investeerimisühingule Thominvest.