Mida teevad Tallinki juhid sellises olukorras? Käituvad nagu Tallinki juhid ikka: lülitavad telefonid välja ning kaovad välismaale. Eemale tüütutest ja rumalatest ajakirjanikest siirdub ka firma pressiesindaja.

Selline käitumine ei sobi börsiettevõttele, mis peaks olema tegevuselt läbipaistev. Viimaseks kohustavad firmat börsinõuded: ettevõte peab avalikustama info endaga seotud oluliste kohtuasjade kohta. Muidugi võib pareerida seda nõuet küsimusega, et kui oluline mingi ametühingu mäss ettevõtte jaoks ikka on. Ma väidan aga, et Tallinki-taolise teenindusettevõtte jaoks on tema töötajatega seonduv ülioluline. Needsamad inimesed, kes tänaval palgatõusu nõuavad, olles väsinud, et tööandja suvalisel hetkel nende isiklikes asjades võib sobrada, teenivadki omanikele miljoneid.

Sellepärast olekski kasulik Tallinki juhil ja suuromanikul Enn Pandil nüüd telefon sisse lülitada ning rääkida. Nii oma töötajatega kui ka avalikkusega. Ei maksa ju ometi upsakuse või muidu trotsi pärast kahjustada firma mainet, mida palgatöötajad EMORi korraldatud uuringus veel mõni aeg tagasi ülimalt kõrgeks hindasid.