Ameti peadirektori Enriko Aava sõnul toimub koosseisu vähendamine eelkõige juhtide ja tugiteenuseid osutavate ametnike arvelt. ”Ümberkorralduste tulemusena ei vähene MTA tegevusmahud, kuid perspektiivis tõuseb tõhusus ja kvaliteet. Analüüsisime aasta algul oma juhtimiskorraldust ning leidsime, et puudub vajadus senise hulga juhtide järele,” selgitas Aav pressiesindaja teatel.

Tugiteenuste personali vajaduse vähenemine on võimalik läbi täisdigitaalse dokumendihaldussüsteemi kasutuselevõtu ning teenuste tsentraliseerimise ja senisest parema korraldamise. Samuti võimaldab vähema ametnike arvuga hakkama saada osade põhitegevuste tsentraliseerimine. “Eeldame töö efektiivsuse kasvu, mis tuleneks ameti paremast tegevusloogikast,” märkis Aav.

Kõrgematest ametnikest (juhid ja juhtide asetäitjad) läheb koondamisele 71 ametikohta. Vanemametnike grupis on koondamisele minevaid ametikohti 265.

Maksu- ja tolliameti 2009. aasta eelarve on väiksem kui käesoleva aasta oma ning seetõttu on amet Aava sõnul otsinud kohti kokkuhoiuks. MTA peab oluliseks riigiasutusena ettenähtud eelarve piiridesse mahtumist. “Valdav osa ümberkorraldustest on juba varasemalt planeeritud, need pidanuks toimuma pikema aja jooksul, kuid praegune olukord on muudatusi tagant kiirustanud,” selgitas Aav.