"See odavate reiside laulupidu lõppes suhteliselt kiiresti, sest 3000krooniseid tšarterreise pole võimalik müüa, see oleks lõppenud pankrottidega," rääkis Samlik. Hiljem vastas ta Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandeli küsimusele, kas sellises käitumises ei või näha kartelli, et võib-olla oli kokkulepe natuke vale sõna.

"Pigem hakkasid reisikorraldajad vaatama, et kui Türgi lennukis oli kümme inimest, võeti reis graafikust maha," rääkis Samlik. "Oli variant, et lõpetatakse pankrotilainega ja kõik lähevad, või jagatakse mõistlikult lennukeid ja riske. Kartelli ma seal küll ei näe."

Samlik oli kindel, et järgmisel aastal hakkab turismisektor korrastuma ning on õige aeg mõelda, kuhu ettevõttega edasi liikuda. "Olen ka viimastel nädalatel hakanud saama kõnesid ostupakkumistega, aga praegu ei ole veel õige aeg osta," sõnas Samlik.

Reisimine on Samliku sõnul endiselt moes ning turismis pole tagasilööke veel näha, kuigi ostuvõime kasv on hakanud pidurduma. Ta ennustas siiski, et tuleval aastal hakatakse enam kokku hoidma ärireiside pealt.

"Eestis on kahjuks või õnneks 365 päeva kehva suusailma. Selleks, et saaks suusatada, tuleb ära sõita. Et saaks päikest võtta, tuleb samuti ära sõita," lausus Samlik. "Tegelikult on reiside maht suurenenud. Pigem hoitakse millegi muu pealt kokku, aga mida sa näiteks ise teed pärast tänavust suve, kui tahad päikest? Solaariumisse sa ei lähe ju! Lähed otsid seda kusagilt mujalt."