Anija mõisa meierei omanikud Rein ja Evi Paberit andsid ligi 260 000 kroonise tellimuse AS Pumekole, mis on varem paaril juhul probleemide tõttu meediasse sattunud. Hädad tekkisid ka Anija mõisa meiereiga. Tellitud kümnest uksest on praeguseks ette pandud kaheksa ja needki kehvasti, kirjutab Eesti Päevaleht Online.

„Rein Paberit on korduvalt palunud AS Pumekol tekkinud puudused kõrvaldada, kuid Pumeko ei ole seda tänaseni teinud,“ ütles Paberiti esindav advokaat Alan Biin. Nüüd küsib Paberit uste eest tehtud ligi 130 000 kroonist ettemaksu tagasi.

Üks uks ei käi korralikult lahti, kõigil ustel on viimistlus-ja värvivigu ning lisaks on kõik uksed ette pandud vahtu kasutades. Muinsuskaitsealusel majal aga tuleks uste ettepanekul ajastukohast materjali takku kasutada.

Hoonele ekspertiisi teinud muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor Ly Renter andis Pumekole ettekirjutuse: vahetada välja viis välisust ja kõik lävepakud, lisaks eemaldada vanasse majja sobimatu kinnitusvaht ja teha muid pisemaid parandusi.

AS Pumeko vaidlustas muinsuskaitseameti ettekirjutuse, nõuab selle tühistamist ja on valmis ka kohtusse minema.

Muinsuskaitse pole nõus ettekirjutusest loobuma ja on samuti nõus vajadusel kohtusse minema. „Kohtus me tõenäoliselt kaotame, aga kasu on vähemalt sellestki, et me pöörame tähelepanu sellele, et töö oleks tehtud kvaliteetselt,“ ütles Ly Renter.

Kaotust ennustab Renter muinsuskaitseametile sellepärast, et AS Pumeko ja perekond Paberiti vahel sõlmitud leping on tema sõnul puudulik ja lubab firmal kohtus võita.