„Nii suurt tuhinat ei osanud ette arvata,” oli menust üllatunud ka AS-i Suva müügidirektor Kristel Idol.

Ametlikult on „ÜhesHingamise” nime kandva juubelipeo temaatikaga sokid müügil olnud vaid mõni päev, kuid ostjate huvi on silmanähtav.

Ilma sokipaarita ei pea Idoli sõnul jääma ka väljaspool suuremaid linnu elavad inimesed. Need, kellel kaubanduskeskusesse pikk maa, saavad oma ostu teha sokivabriku netikaupluses. „Päeva jooksul tuleb meie e-poest oma paarkümmend tellimust,” kinnitas Idol. Tema sõnul sõlmiti äsja mahukas leping ka Selveri kaupluseketiga ning alates maikuust on peosokkidega stendid seal väljas kolm kuud järjest.

Seejuures peaks stendil olevate sokkide ja põlvikute mudelite ja värvide valik pakkuma midagi igale maitsele. „Mudeleid tuleb peo ajaks veel lisaks,” lubas Idol valikusse nii õhemaid kui ka paksemaid, madalamaid kui ka pikema sääreosaga sokke.

Lisaks sokkidele tulevad Idoli sõnul müügile ka peosümbolitega fliisid, millel all peolisi vihma eest kaitsev kile. Samuti saavad huvilised juba sellest nädalast soetada endale „ÜhesHingamise” temaatikaga koti. „Need on tugevad ja praktilised sangaga kotid, mida saab ka õlale riputada,” kirjeldas Idol.

„ÜhesHingamise” meediajuhi Kristo Mäe sõnul olid eelmise peo juures omatoodetud meeneteks laulu- ja tantsupeo sümbolitega särgid ja märgid. Huvi peosümboolikaga toodete vastu oli suur ka neli aastat tagasi. „Uusi „ÜhesHingamise” meeneid tutvustame aprilli esimeses pooles,” lubab Mäe.

Idoli sõnul tuli idee peo siht­­asutusega koostööks „Etno” sokisarja tegemise käigus, mis andis samuti edasi rahvuslikku ideed. „Valget ja punast põlvikut on laulupeolised meilt varemgi tellinud.” Suvise peo mustrites sokisarja kujunduse autoriteks on 25. laulu- ja 18. tantsupeo kunstnik Liina Tepand ja Suva disainer Leila Tamm.

Kodumaise sokivabriku AS Suva müügidirektori Kristel Idoli sõnul läheb iga paari müügi pealt kindel protsent heategevuslikul eesmärgil laulu- ja tantsupeo sihtasutusele uue peo korraldamiseks.

„Protsent on igati mõistlik, mis Eesti tootjat ei tapa,” jättis Idol selle siiski saladuseks. Temaatilise mustriga sokkide ja põl­vikute hinnad algavad 25 kroonist.

Juba nädalapäevad on võimalik tellida Piletilevi vahendusel „Ühes­Hingamise” teatmik-ajakirja.

Lisaks kavale ja laulusõnadele leiab sellest pikemad lood peo ettevalmistamisest, isikulood laulu- ja tantsupeo üldjuhtidest jms. 220-leheküljeline ajakiri ilmub 10. juunil ja tellijad saavad selle Eesti piires tasuta kätte hiljemalt 20. juuniks.

Rahvast ühendav pidu toimub 2.–5. juulini Tallinnas.