"Erinevate variantide periood kestab kaheksa aastat. Nendel inimestel, kes vahepeal pensionile lähevad, jätkub kõik samamoodi - 2+4 skeemi alusel," ütles Nestor Delfile. Kui inimesed jätkavad vabatahtlikult makseid II sambasse, siis riik kompenseerib oma osa neile aastatel 2014-17.

Samas ei pidanud Nestor õigustatuks II sambaga vabatahtlikult liitunute soovi sambast üldse loobuda. "Kui me heastamismehhanismi poleks leidnud, oleks see küsimus olnud õigustatud," märkis sotsiaaldemokraat.

"Kogumispension ei ole lihtsalt raha investeerimine, ta on kindla sihtsuunitlusega raha investeerimine. Need, kes arvavad, et tegu on lotoga, soovitan mängida lotot. Päris nii see ei ole, et täna panen krooni sisse ja homme saan sada tagasi."

Nestori sõnul arutati täna valitsuskabinetis ka rahandusministeeriumi riskiprognoosi ja sellest tulenevadid võimalikke arenguid, kuid kuna kõik ei ole veel selge, mingeid otsuseid vastu ei soovitud võtta: "Tulemas on Eesti Panga prognoos ja vast on neid otsuseid õigem hakata arutama, kui suurem selgus on majas."

"Ei maksa rongist ette rutata," lausus Nestor ja märkis, et lõplikku kokkulepet ei ole ka praeguse kolme miljardi krooni suuruse lõike osas, sest töötuskindlustuse maksete tõstmine kolme protsendini oleneb tööandjate ja -võtjate vahelise kokkuleppe saavutamisest.

Kommenteerides Isamaa ja Res Publica Liidu etteheiteid, et sotsiaaldemokraadid venitavad põhjendamatult aega, märkis Nestor, et ootaks ettepanekuid ka IRLilt: "Nad ainult teevad ettepanekuid kärpida, kuid ei ole kunagi siiamaani veel öelnud kus kohalt kärpida."