Eesti Loto ja Net Group OÜ vahel sõlmitud lepingu järgi on detsembrikuus võimalik interneti kaudu mängida nii Viking Lottot kui Keno lotot, lubas Eesti Loto juhatuse esimees Monika Salu.

“Kogu investeering läheb meil kokku maksma ligi pool miljonit krooni, seda polegi väga palju. Net Group OÜga on leping tehtud, nende valimisel arvestasime nende kogemust hipodroomil toimiva süsteemi väljatöötamisel ja pakutud hinda, meie jaoks on oluline ka kogu süsteemi turvalisus,” selgitas Salu.

Interneti- ja varsti ka mobiililoto süsteemi käivitamine on Salu sõnul täiendavate mänguvõimaluste loomine, tänu suuremale mängijate arvule kasvavad tõenäoliselt ka võidusummad. Uute lotovormide käivitamise tulemust hinnatakse Eesti Lotos väga heaks, kui see annab ettevõttele kogukäibest ühe protsendi ehk aastas üle miljoni krooni.

“Interneti- ja mobiililoto sihtrühmaks on just need arvutit kasutavad inimesed, kes ei raatsi oma autot lotopileti ostmiseks kioski ees kinni pidada. Mobiililoto idee tuli sellest, kui kuulsin, kuivõrd palju on hakatud saatma SMSe,” rääkis Salu.

Eesti Mobiiltelefoni (EMT) jaoks on tuleva aasta algul käivituv mobiililoto osa m-kommertsist, mille praegusteks toimivateks rakendusteks on mobiilparkimine ning logode-helinate tellimine.