„Nimelt tuleb täna alustajal ettevõtjal Eestis välja käia erinevate riigilõivude ning maksudena ligi 5000 krooni," kirjutab Hindriks ning toob võrdluseks, et Suurbritannia ja Prantsusmaa, kus luuakse aastas sadu tuhandeid uusi ettevõtteid, maksab kogu registreerimisprotsess ligikaudu 1500 krooni.

„Tegemist on otsese kuluga, mis tegelikkuses riigile tuleks ju uute töökohtade ja maksude näol hiljem tagasi," arvab Isamaa ja Res Publica Liidu kandidaat Euroopa Parlamendi valimistel Karoli Hindriks.

„Andes paremad tingimused inimestele luua nii endale kui ka heal juhul teistele töökoht, aitame olukorra paranemisele kõvasti kaasa," soovitab ta.

Hindriks selgitab, et Euroopa Komisjon on aastaid läbi viinud erinevaid uuringuid ettevõtlikkuse teemal ja Euroola Liidu uusliikmete kodanikud on oluliselt enam valmis nägema end ettevõtjatena, kui nn vana-Euroopa. „See on meie pluss, mida tuleb ära kasutada," rõhutab ta, lisades, et peaksime looma tingimused, mis toetavad täna uute ettevõtjate tekkimist. „Ideid on ju paljudel ning tihtipeale on need jäänud mugavuse ning hirmu taha loobuda töökohast ja oma asja ajama hakata - st riske võtta. Olles täna aga jäänud tööta on inimeste valmisolek võtta juhtroll oma elukorralduse üle üsna kindlasti kordades suurem. Seega tuleb seda toetada. 5000 krooni otsest tühja kulu selleks, et oma ettevõtmisega alustada on siiski väga palju täna taskust välja käia," arvab Hindriks.

Hindriksi sõnul ei ole tasuta ettevõtte registreerimise idees midagi uut, sest see on juba kasutusel väga edukalt Taanis ja Sloveenias. Esimene neist on erinevates majandusvabadust hindavates edetabelites maailma esimeste seas, teine on jällegi olnud kõige enam arenenud EL-i uusliige, kes pidevalt erinevatel aladel Eestile silmad ette teinud.

„Oleme riigina alati silma paistnud oma kiire kohanemisvõime ja nupukuse poolest. Õppigem headest näidetest ning kuulame Euroopa Komisjoni, kes oma erinevate uuringutega tõestab, et ettevõtte asutamise lihtsustamine mõjub tööturule hästi," soovitab Hindriks.