Kui Luik kuu aja jooksul seda võimalust ei kasuta, on Bonnieril lepingu järgi õigus sama summa eest osta välja Luige osalus. Kinnitamata andmetel on Bonnier Grupp nõus osalusest loobuma väiksema summa eest, kui ta selle Luigelt ostis.

Luik ütles eile õhtul, et alates 1998. aastast on Bonnier Grupp olnud huvitatud hoopis tema käest osaluse ostmisest. “Nüüd sarnaneb olukord ajaga, mil eestlased end pärisorjusest vabaks ostsid,” ütles Luik. Tema sõnul pole talle veel konkreetset pakkumist tehtud. Rohkem ei soovinud ta kommenteerida.

Bonnier Grupi esindaja Ekspress Grupi nõukogus Lars-Gösta Juhlin oli eile päev otsa nii hõivatud, et ei leidnud ühtegi minutit aega küsimustele vastamiseks.

Bonnier Grupile kuuluva Äripäeva peatoimetaja Igor Rõtov ütles, et kui see tehing teoks saab, on see, nagu ostaks Urmas Sõõrumaa ESSi tagasi. “Müts maha Luige ees, kui hakkama saab,” tunnistas Rõtov. “Ei suuda uskuda, et see laabub.”

Bonnier Grupp maksis 1998. aasta suvel Luigele 50% Ekspress Grupi aktsiate eest eri hinnanguil 70–80 miljonit krooni. Praeguse tehingu hind jääb kinnitamata andmetel samadesse piiridesse, mis tähendab, et Bonnier Grupp ei saa tehtud investeeringust kasu.