Tarbijahinnaindeksi tõus võrreldes eelmise aasta sama kuuga oli viimati 0,3 protsenti 2003. aasta juunis, teatas statistikaamet.

Aprillis olid kaubad eelmise aasta aprilliga võrreldes 1,7 protsenti odavamad, sealhulgas toidukaubad 1,9 protsenti kallimad ja tööstuskaubad 4,7 protsenti odavamad. Teenused on sama ajaga kallinenud 4,1 protsenti. Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta aprilliga võrreldes tõusnud 5,1 ja mittereguleeritavad hinnad langenud 1,1 protsenti.

Eelmise aasta aprilliga võrreldes mõjutasid indeksit enim kokku 18,9 protsenti kallinenud alkohoolsed joogid ja tubakas, 20,3 protsenti odavnenud mootorikütus ja 3,6 protsenti odavnenud toit. Kaks kolmandikku toidu hinnalangusest andsid 14,2 protsenti odavnenud piim ja piimatooted. Suuremat mõju avaldas indeksile ka 14,8 kallinenud elekter ja 5,6 protsenti kallinenud soojusenergia.

Aprillis mõjutas tarbijahinnaindeksit eelmise kuuga võrreldes kõige rohkem toidu, eriti piima- ja lihatoodete odavnemine, soojusenergia jätkuv hinnalangus ning mootorikütuse kallinemine.