Aprillis oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,6 miljardit krooni. Kaupade jaemüüki mõjutasid enim tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük oli ligi neljandiku võrra väiksem kui eelmise aasta aprillis, teatas statistikaamet.

Kõige rohkem vähenes jaemüük muudes spetsialiseeritud ja spetsialiseerimata kauplustes ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes.

Kaupade jaemüük vähenes aastaga enamikul tegevusaladel. Vaid kasutatud kaupade jaemüük kauplustes ning muu jaemüük väljaspool kauplusi kasvas 26 protsenti. Nende kaupluste müügi kasv kaupade jaemüüki oluliselt ei mõjuta, sest selle tegevusala osatähtsus on väga väike, tänavu aprillis oli see üks protsent.

Jaemüügi langus toidukaupade kauplustes on eelmiste kuudega võrreldes mõnevõrra aeglustunud. Neis kauplustes vähenes jaemüük 2008. aasta aprilliga võrreldes viis protsenti.

Märtsiga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük protsendi võrra. Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli aprillis 5,5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis ligi 85 protsenti. Eelmise aasta aprilliga võrreldes vähenes müügitulu jooksevhindades 19 protsenti, eelmise kuuga võrreldes aga suurenes protsendi võrra.