Eesti suuruselt kolmanda jaeketi Spari kaupluste haldaja Baltic Food Eesti direktori Guido Pärnitsa sõnul vastavad kohalike tootjate kurtmised ettevõtte makseraskuste üle tõele. “Situatsioon on selline, et meil on küllaltki suur käibevahendite puudus,” lausus ta. “Likviidse raha puudus on läinud nii suureks, et on ületanud hankijate taluvusvõime.”

Pärnits ei täpsustanud võlgnevuste suurust: “Antud juhul pole ühtegi sellist nõuet, mis oleks meile üle jõu käiv.” Samas osutuks nõuete summeerimine tema sõnul ettevõttele “valusaks”.

Hetkel pole keegi esitanud pankrotiavaldust võlgniku suhtes, küll aga on vähendatud kauba andmist Baltic Foodile või sellest hoopiski loobutud.

Põlva Piima juhataja Aivar Häelm ütles, et Baltic Foodi halb käekäik on toidutootjate ringkonnas avalik saladus juba mõnda aega. “Alles täna hommikul arutasime oma firma inimestega, et mis võiks küll olla Baltic Foodi omanike ärifilosoofia,” rääkis Häelm eelmisel reedel. “Minu teada on ta piimatööstustele tõsine probleem ja kõigile võlgu.”