„Osadel nõukogu liikmetel tekkis soov kohtuda ka teiste kandidaatidega, keda personaliotsingufirma parimate hulka ei valinud,“ ütles Ärilehele Eesti Loto sotsiaaldemokraadist nõukogu esimees Ardo Ojasalu.

Nõukogu kohtus möödunud nädalal kõigi personaliotsingufirma Fontes poolt esitatud kuue finalistiga, kelle seas on ka ettevõtte pragune juhatuse esimees Aivar Lepp ning eksrahandusminister ning endine Reformierakonna peasekretär Heiki Kranich.

Ojasalu sõnul on kõigi finalistide näol tegemist eri valdkondades juhtivatel kohtadel töötanud inimestega, sealhulgas nii infotehnoloogia- kui ka finantssektoris. Kokku kandideeris riigifirma juhi kohale 80 inimest. „Alates sekretärist ja turvamehest kuni tippjuhtideni välja,“ nentis Ojasalu.

Nõukogu koguneb uuesti peale pühi ning selleks ajaks esitatakse ka kandidaadid, keda lisaks finalistidele nõukogu veel võiks kohtuda. „See oli osade nõukogu liikmete soov,“ rõhutas Ojasalu. Küsimusele kas see tähendab, et nõukogu pole praeguse ettevõtte juhi Aivar Lepa tööga rahul vastas Ojasalu: „Mina olen nõukogu esimees olnud lühikest aega (alates möödunud aasta oktoobrist – toim.) ja seepärast on mul raske Lepa tööle hinnangut anda,“ ütles Ojasalu.

„Me ei ole blanco otsust teinud, et Aivar Lepp peaks jätkama. On olnud nii positiivset ja negatiivset. Tahame leida inimese, kes lisaks selle negatiivse asemel tooks ettevõttesse ka uut ja huvitavat.“ Meedias on spekuleeritud, et kuna riik plaanib Eesti Loto erastamist ning praegune tegevjuht Aivar Lepp seda ei poolda, siis otsitakse tema asemele kedagi teist.

„Kui vaadata ettevõtte majandusnäitajaid, siis võib nendega antud majandusolukorras rahule jääda. See aga ei tähenda, et paremini ei saaks,“ ütles Ojasalu. „Meie eesmärk on hoolikalt kõik kandidaadid siiski läbi sõeluda.“

Eesti Loto käive oli mullu 434 miljonit krooni. Ettevõte teenis seejuures kasumit 81 miljonit krooni. 2007. aastal vastavalt 410 ja 78 miljonit. Sel aastal võtab riik lotofirmast 108 miljonit krooni dividende. Aivar Lepa leping lõpeb tänavu juulis. Ojasalu sõnul loodab nõukogu otsuse uue juhi osas teha veel selle kuu jooksul. Eesti Loo nõukogusse kuuluvad lisaks Ardo Ojaslaule Kurmer Ojamaa, Arto Aas, Andres Ammas, Kristiina Ojuland ning Nikolai Stelmach.