Võibolla pean kahe, kolme või nelja nädala pärast esitama pankrotiavalduse, ütles Sepper TV3 uudistele.

Ta lisas samas, et peab oma eesmärgiks siiski ettevõtte säilitamist.

Esialgu sulgeb Baltic Food Eesti neli kahjumis töötavat Spari kauplust, lootes niimoodi ülejäänud keti tervikuna säilitada.

“Meie eesmärk on säilitada kauplusekett kui tervik töötavana, mis on muidugi ka hankijate huvides,” ütles Sepper reedel BNS-ile.

Suletud kaupluste kaubad paneb Baltic Food müüki teistesse keti kauplustesse.

Reede õhtuks oli Spari kauplusteketti omava Baltic Food Holdingi firmade Baltic Food, Dagab ja Amus Hulgi vastu võlanõude esitanud ligi 60 ettevõtet, nõuete suurus on kokku umbes 20 miljonit krooni.

Baltic Food Holding on võlgu näiteks Kalevile, Tallinna Piimatööstusele, Põlva Piimale, Valiole, Coca-Cola Joogidele, Rakvere Lihakombinaadile ja Vilmale.

Tallinna Piimatööstus ja Kalev kutsusid neljapäeva õhtul raadio teel üles ettevõtteid, kelle ees Baltic Foodil võlgnevusi on, võtma ühendust AS-iga Kalev. Tallinna Piimatööstuse juhi Neeme Jõgi sõnul tahavad nad teha nõuete koondamise.

Baltic Foodi endine juht Guido Pärnitsa ütles nädala algul, et ettevõtte likviidsusraskused on põhjustanud omanikud. Tänavu investeeris ettevõte endiste Rema 1000 kaupluste toomiseks Spari märgi alla, samuti osteti kevadel kaks kauplust Pärnus, kuid omanikelt selleks vahendeid ei saadud.

Hetkel on Sparil ligi 30 kauplust Eestis, 25 Leedus ja kuus Lätis.