"Üüriturg on vastu sügist tavapäraselt elavnenud ning tõepoolest on märgata ka kerget hinnatõusu," ütles arileht.ee-le Pindi Kinnisvara maakler Marge Sinimets. "Siiski usume, et see tõus saab olema ajutine ning pärast õppeaasta algust langevad hinnad tagasi senisele tasemele."

Uus Maa Kinnisvarabüroo üürimaakler Kristina Sõmerik ütles, et tema on küll klientidelt kuulnud, et üürihinnad on Suure Ülikooli linnas Tartus märgatavalt tõusnud, kuid Tallina puhul võib öelda, et hinnad on jäänud suve alguse tasemele.

"Julgen prognoosida, et üürihinnad on stabiilsed kuni järgmise aasta teise kvartalini ja seejärel võivad hinnad hakata vaikselt tõusma võrreldes käesoleva aasta sama perioodiga," lisas Sõmerik.

Laenukraani avamine madaldab hindu

Swedbank lubas hiljuti majanduse stabiliseerumisel senisest enam laenukraane lahti keerata. Kui kommertspangad hakkavad senisest enam laenu väljastama, tähendab see Sinimetsa sõnul seda, et üüriturult võivad kaduma hakata perekonnad, kes varem erinevatel põhjustel laenusaajatena ei kvalifitseerunud.

"See omakorda suurendaks konkurentsi niigi ülepakkumises olevate üüripindade vahel, mis surub hinnataset veelgi allapoole," selgitas Sinimets.

Ilmselt satuksid iseäranis raskesse olukorda ebakvaliteetsete üüripindade omanikud, kuna üürnike hulga vähenedes korrigeeriksid ka kvaliteetsema ja paremas seisukorras vara omanikud hinna allapoole.