Rahandusministeerium lubab uut investeerimisfondide seadust luues jätta rohkem manööverdamisruumi, et muuta Eesti fonditurg välisinvestoritele ahvatlevaks. Näiteks sisaldab valmiv eelnõu võimalust luua nn allfonde, mida lubavad praegu Luksemburgi, Iiri, Saksamaa, Malta ja Leedu seadused.

Ministeeriumide vahel ringlev seletuskiri nimetab Eestis praegu kehtivat regulatsiooni eklektiliseks ja jäigaks, sest ühetaolised nõuded kehtivad nii avalikkusele kui ka kutselistele investoritele suunatud fondide jaoks. See on aga toonud kaasa olukorra, et ka kohalikud ettevõtjad viivad oma raha fondidesse, mis on väljaspool Eestit, eelkõige Luksemburgi, kus on Euroopa üks suuremaid fondikeskusi.

Rahandusministeeriumi finantsturgude osakonna juhataja Thomas Auväärt tõi esile, et kehtivatest Euroopa Liidu nõuetest siiski mööda ei minda ning samaaegselt kutseliste fondide nõuete lihtsustamisega vaadatakse põhjalikult üle ka järelevalve süsteemid.

Luksemburgis väliskliente ahvatleva, eestlaste asutatud Limestone Investment Managementi tegevjuhi Alvar Roosimaa sõnul oleks Eesti seaduste kohandamine oluline hüpe välisinvestorite riiki meelitamiseks.