Hansatee juhatuse esimees Enn pant ütles, et aastast 2003 võiks laevafirma hakata investeerima ka järgmise suure laeva ehitusse, mis tähendab, et uue lepingu laevatehasega võiks sõlmida aasta pärast. Läbirääkimised pankadega on juba käimas ja seni on need andnud positiivseid signaale, lausus ta.

Kui mais valmiv laev läheb Helsingi vahet sõitma, siis järgmine võib Pandi sõnul leida endale koha näiteks Rootsi-liinil. Uus suur laev parandab Pandi sõnul eelkõige reisimise kvaliteeti. “Eestlastel pole ju olnud uusi laevu, kui meie Georg Ots välja arvata,” lausus ta.

Võrreldes olemasolevatega mahutab uus laev ligi tuhat reisijat enam ja neile kõigile on ka istekoht. Laeva ehitamisse läks suur osa tänavu teenitud 194 miljoni krooni suurusest kasumist. Ehituse ajal tuleb tasuda viiendik laeva 2,2 miljardi krooni suurusest maksumusest, ülejäänu 11 aasta jooksul pärast selle üleandmist.

Pandi sõnul on ettevõttel pikaajalisi laene praegu 400 miljoni krooni eest ja lühiajalisi 300 miljoni krooni eest, samas on omakapitali suurus 800 miljonit krooni. Selline suhe võimaldab tema sõnul võtta laenu veel ühe suure laeva ehitamiseks. Seda enam, et teised laevad saavad lähema kahe aasta jooksul välja makstud.