"Kohtunik Murak ei ole 2009. aastal ühtegi jälitusluba väljastanud. See on kontrollitav fakt. Ka on jälituslubasid puudutav dokumentatsioon korras ja seaduslik. Kui väidetakse vastupidist, on tegemist valega," ütles Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots Delfile.

Maadevahetuse kriminaalasjas süüdistuse saanud AS Järvevana teatel
oli maadevahetusprotsessis jälitustegevuse lubade andmise volitus antud kohtunikule, kes oli selleks ajaks juba pensionile läinud

"Kuna riigikohtu esimees tegi ettepaneku kohtunik Muraku vabastamiseks juba 15.10.2008 ja president vabastas kohtuniku 04.11.2008 alates 01.01.2009 tema enda soovil, siis millal ja miks anti kohtunik Murakule volitused anda välja jälitustegevuse lubasid alates 05.01.2009.a., s.o. ajal kui ta oli juba pensionil ja kui juba sügisest 2008 oli teada tema pensionile minek,” küsis AS Järvevana oma börsiteates.

Harju maakohtu pressinõunik teatas vastuseks AS Järvevana väitele, et "absoluutset valet kohus ei kommenteeri."

AS Järvevana soovis täna Harju maakohtu pressiesindajalt selgitust, milline väide AS Järvevana 10. detsembri börsiteates on „absoluutne vale“.

"Kui selgitust ei ole võimalik anda, siis eeldab ettevõte pressiesindaja poolset vabandust," teatas AS Järvevana Nõukogu liige Teet Roopalu Delfile.