Arco Vara maakler Kaie-Liina Blande müüs aasta lõpul Tallinnas Stroomi rannas Kodukolde arenduspiirkonnas maha koguni 12 korterit. “See on parim tulemus 2009. aasta ühe kuu müügitulemuste arvestuses,” ütles ja lisas, et kõik, kes hakkasid aasta alguses mõtlema uue kodu soetamisele, jõudsid hinnalanguse lõppu oodates tutvuda pakkumistega ning kas sügisel või detsembris sõlmida ostulepingu, kirjutab
.

Detsembri tehingute arvu suurenemisel on mitu põhjust — pankade eluasemelaenu tingimuste leevenemine, hinnalangus eelkõige aasta esimeses pooles ja hinnalanguse peatumise märgid aasta teises pooles ning paremate kinnisvaraobjektide vähenemine, selgitas ta.

Blande sõnul on aasta algus ikkagi vaiksem nagu alati kinnisvaraturul, kuid ilmselt muutub kinnisvaraturg 2010. aastal tõenäoliselt veelgi stabiilsemaks. “Üldjoontes hinnad veel ei tõuse ning nii järsult ka enam ei lange kui eelmise aasta jooksul. Kindel on see, et kinnisvaraturg ei jää kindlasti seisma, sest ikka soovitakse elamispinda väiksemast suuremaks või vastupidi suuremast väiksemaks vahetada, linnast maale või maalt linna kolida,” räägib Blande.

Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff kinnitas, et detsember oli tõepoolest kinnisvaraturul rekordkuu. "Eks kõik saab alguse sellest, et kinnisvarahinnad on praeguseks 50-60% langenud ning inimesed, kes on kaua aega otsuse tegemist edasi lükanud, on need aasta lõpul ära teinud ning kinnisvara ostnud," ütles Sucksdorff. Enam on tema sõnul müügiks läinud siiski korterid, seda just Tallinnas, nii kesklinnas, aga mujal - näiteks palju on kortereid ostetud Mustamäel.