“Sõlmisime täna kokkuleppe Hansapangaga ja jõudsime koostööleppeni ka Kalevi juhi Oliver Kruudaga,” ütles ABC Grupi juhatuse esimees Vips BNS-ile.

Vipsi sõnul loovutab Hansapank oma nõude ja sellega kaasnevad pandipidaja õigused pankrotiprotsessis ABC Grupile. “Peale Hansapanga nõude äraostmist on meil võimalik tegeleda ettevõtlusega ja saame Spari kaupluste arveldused taas korda,” selgitas ta.

ABC Grupp võtab üle Hansapanga õigused ja kohustused ning teeb ja paneb tööle uue firma, kes hakkab praeguste Spari kauplustega opereerima, rääkis Vips. Ta lisas, et ka kreeditoridele antakse võimalus uue firma töös osaleda.

Neljapäeval teatas AS Kalev, et Kalev ja AS Kanpol on saavutanud suulise kokkuleppe Eesti Hansapanga ja omanikfirmade kokku ligi 70 miljoni kroonise nõude omandamiseks, millega kaasneb ka firma aktsiate ostmine.

Hansapanga nõue Baltic Foodile on 40 miljonit krooni ja Baltic Food Eesti omanikfirmade esindajate nõue 30 miljonit.

Baltic Food Eesti ajutise pankrotihalduri hinnangul on firmal kohustusi üle 100 miljoni krooni, võlausaldajaid on kokku ligi 300. Kohtuistung Baltic Food Eesti pankrotimenentluse asjus toimub 15. jaanuaril.

Baltic Food Eesti oli aasta alguseks rahaliste raskuste tõttu likvideerinud seitse Spari ketti kuuluvat poodi. Sel nädalal läks kinni kauplus Pärnus Viiburi kaubamajas ning järgmisel nädalal sulgeb uksed veel kaks poodi Tallinnas. Algselt kuulus Spari ketti 31 kauplust.