Nii ületas CV Online’i tööpakkumiste arv nädal tagasi 800 piiri, nüüd on see juba üle 900. Mullu oli keskmine tööpakkumiste arv 650-750 ringis, kirjutab Äripäev. “Oleme tagasi pooleteise aasta taguses ajas,” sõnas ettevõtte turundusjuht Raimo Matvere. Tööpakkumiste arvu üldist kasvamist kommenteerides arvas ta, et tegu võib olla ka aasta algusest tingitud tõusuga. “Samas vaadates seda aktiivsust, mis meie müügiesindajatele on langenud, on ka ettevõtted aktiivsemalt teenust ostmas.”

Ka ASi CV Keskus juht Paavo Heil prognoosib jaanuariks tööpakkumiste suurt kasvu. “Selle kuu 21 päeva põhjal saab prognoosida, et möödunud aasta jaanuariga võrreldes on meil 50% uusi tööpakkumisi rohkem,” märkis ta. Mullu jaanuaris oli portaalis 1000 uut tööpakkumist, tänavu jaanuaris arvatakse lisanduvat 1500.

Heil veendus enda sõnul juba oktoobris, et nende äris on kehvemad ajad läbi. “Kui möödunud aasta oli ülemöödunud aastaga võrreldes tööpakkumiste arvu poolest 40% languses, siis 2009. aasta neljandas kvartalis oli 4% kasvu ja detsembris juba 25% kasvu,” sõnas ta.

Pakkumiste arv kasvab Heili ütlusel kõikidel aladel, ent enim avalikus sektoris, kus tööpakkumised on suurenenud 2,5 korda. “Riigisektori tööpakkumiste arvu järsk kasv jaanuaris on osaliselt mõjutatud sellest, et aasta alguses on avanenud uus eelarve,” märkis ta. Väga suur kasv tööpakkumistes on viimastel kuudel toimunud sellistes valdkondades, nagu meelelahutus, turism, toitlustus - kõigil neil aladel on jaanuaris tööpakkumisi üle kahe korra enam kui möödunud aastal keskmiselt.