“Maksumaksjate liit kavatseb saata märgukirja Euroopa Komisjonile, et see teeks kindlaks, kas müügimaks on kooskõlas Euroopa Liidu käibemaksudirektiividega. Samuti kavatseme esitada kaebuse õiguskantslerile, sest sellisel puudulikul kujul on müügimaks vastuolus õigusselguse põhimõttega,” ütles maksumaksjate liidu esimees Lasse Lehis
-le.

Maksumaksjad saatsid eile kirja ka rahandusministeeriumile. “Selle kirjaga tahame juhtida ministeeriumi tähelepanu sellele, et isegi, kui müügimaks oleks Euroopa õigusega lubatud, mida ta meie arvates ei ole, on see maks seaduses nii puudulikult sätestatud, et selle maksu normaalne rakendamine on ülikeerukas ja kulukas,” märkis Lehis lisades, et müügimaksu tasumise kohustus on seotud majandustegevuse registri ja kaubandustegevuse seadustega, millel ei ole iseenesest maksustamisega mingit pistmist.

Lehise hinnangul on tegemist “kohalike maksude seaduse praagiga” ning Tallinna linnal endal polekski võimalik midagi ise muuta, mistõttu võttis selle sammu ette maksumaksjate liit.

“Tallinna linna vastutatavatel ametnikel oleks siiski põhjust ka endal seda kirja lugeda ja omaette mõtiskleda, kui lihtsaks müügimaksu haldamine neile saab olema,” ütles Lehis.