“Samuti tahan ma enne otsuse langetamist selgust Eurovisiooni eelarve kohta, kuid selles osas olen ma veendunud, et kõik asjad saavad korda,” ütles Jõesaar BNS-ile.

Praeguse TELE 2 e-kommertsi direktori Andres Jõesaare sõnul otsustab ta lõplikult ETV juhi kohale astumise lähema paari nädala jooksul.

Ringhäälingunõukogu esimehe Tiit Sinissaare sõnul napib Eesti Televisioonil käesolevaks aastaks umbes 20 miljonit krooni, mistõttu vajab telejaam laenu. Ringhäälingunõukogu kavatseb taotleda valitsuselt laenule riigi garantiid.

Jõesaar ei soovinud anda hinnangut ringhäälingunõukogu teisipäevasele otsusele vabastada senine riigitelevisiooni peadirektor Aare Urm ametist.

“Igal juhul oli Urmi tööle asudes olukord televisioonis palju segasem kui praegu. Tema juhtimisest oli ETV-le palju kasu. Samas tegi ta ka vigu, muidu ei oleks ringhäälingunõukogu teda vabastanud,” lausus Jõesaar.

Ringhäälingunõukogu avaldas teisipäeval Eesti Televisiooni peadirektorile Aare Urmile umbusaldust, mistõttu ta lahkub ETV juhi kohalt.

Ringhäälingunõukogu peab uueks ETV peadirektori tõsiseks kandidaadiks TELE 2 e-kommertsi direktorit ja ringhäälingunõukogu liiget Andres Jõesaart.

Urmi vallandamise üheks põhjuseks võis olla otsus sõlmida leping vormel 1 võistluste näitamiseks ETV-s.

Aare Urmi sõnul on tema ETV juhiks oleku ajal loodud avalik-õiguslikus televisioonis tugev meeskond, võetud kontrolli alla rahavood, muutunud on töökeskkond ja paranenud ETV sisekliima, tugevnenud programm ja nüüdisajastatud töötajatega sõlmitud lepinguid.

Ringhäälingunõukogus on üheksa liiget. Sinna kuuluvad peale Andres Jõesaare nõukogu esimees ja riigikogu Isamaaliidu fraktsiooni liige Tiit Sinissaar, riigikogu keskfraktsiooni liige Peeter Kreitzberg, riigikogu Mõõdukate fraktsiooni liige Marju Lauristin, riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liige Villu Reiljan, riigikogu Reformierakonna fraktsiooni liige Ignar Fjuk, KPMG Estonia üks juhte Andres Root, Concordia ülikooli meediaosakonna dekaan mõõdukas Hagi Šein ja TEA kirjastuse juhatuse esinaine Silva Tomingas.