Äripäev on aastaid olnud veendunud, et poliitikud ei suuda ETV probleemidele lahendust leida. ETV tuleb erastada.

ETV-l on pärast Eesti taasiseseisvumist olnud 5 juhti, tulekul on kuues, olukord on aga ikka endine — telekanali õiguslik olemus, ülesanded ja rahastamisviisid on lahendamata. Ja, nagu paistab, jäävadki lahendamata. Juhte võib vahetada nagu kindaid, paraku see ei aita. ETV-le jääb alati raha väheks.

Nõrkemiseni on arutatud lubamaksu kehtestamist, kindla protsendi fikseerimist riigieelarvest, ETV ja Eesti Raadio (ER) ühendamist, reklaami on solgutatud sisse ja välja — miski ei ole muutunud. Endiselt on ETVga probleeme ja võib kihla vedada, et need jätkuvad ka järgmise peadirektoriga ja päädivad selle väljavahetamisega. Et jälle otsast alata.

Suurim probleem on selles, et avalik-õigusliku idee jutlustajad ei ole endale seni selgeks teinud, mida nad tahavad ja millised võimalused selleks on. Rõhuasetus on vale. Eesti ei vaja avalik-õiguslikku telejaama, kanalit. Nagu ajalugu on näidanud, ei jaksa ega oska Eesti riik seda nii või teisti üleval pidada. Eestil on vaja avalik-õiguslikke saateid.