Uue süsteemi kohaselt korraldatakse konkursid kõige levinumatele ametikohtadele – administraatoritele, assistentidele ja keelespetsialistidele – igal aastal kindlal ajal. Selline lähenemine aitab ELi institutsioonidel personali liikumisi paremini planeerida ja ka kandidaatidel konkurssidel osalemist paremini kavandada, teatas Euroopa Komisjoni esindus Eestis.

Töökonkursi tsükkel kestab varasema kahe aasta asemel 5–9 kuud ning etappe on tsüklis kaks. Esiteks korraldatakse ELi liikmesriikides elektroonilised eelvalikukatsed, kus hinnatakse kandidaadi võimeid, ametikohaga kaasnevate olukordade lahendamist ning keeleoskust. Seega tehakse valik nüüdsest kandidaadi pädevuse ja mitte tema faktiteadmiste põhjal. Teises etapis toimub hindamine Brüsselis, kus muu hulgas kontrollitakse ka kandidaadi teadmisi EList.

Selleks, et edukad kandidaadid ei peaks tööpakkumist enam aastaid ootama, kehtivad reservnimekirjad edaspidi ainult ühe aasta, kuni järgmise konkursitsükli lõppemiseni.

Euroopa Komisjoni tänane teade toob ELi institutsioonides töötamise eelistena välja eluaegse karjäärivõimaluse mitmetel erialadel, kogu Euroopat mõjutava huvitava töö ja võimaluse elada-reisida välismaal ning töötada mitmekultuurilistes organisatsioonides.