Tallinna linnavalitsuse märtsi viimasel istungil kiideti heaks vastava detailplaneeringu kehtestamine, mis jääb nüüd innavolikogu otsust ootama.

Estonia puiestee, Kentmanni ja Sakala tänava vahelisse kvartalisse 6-korruselise ärihoone ehitamise kavatsuse taga seisab norralastest Selvaagi perekond, kes siin tegutseb läbi Selvaag Eesti OÜ.

Kümmekond aastat tagasi oma ärihuvidega Eestisse jõudnud Selvaagide senise tegutsemise stiilinäide on Tallinna Peterburi tee 47 ja 49 kinnistute arendamine ning seal büroo-, tootmis- ja laohoonete rajamine.

Kui Solarise keskus jääb Eesti Panga hoonekompleksist pisut eemale, siis Selvaagi tulevase ärimaja üks sein jääb keskpanga peahoonest, kus ka president Andres Lipstok istub, vaevu 20 meetri kaugusele.

Olgu öeldud, Eesti Pangaga seotud turvariskide maandamiseks sõlmisid keskpank ja Selvaag Eesti tütarfirma Selvaag Sakala tänavu jaanuaris asjakohase lepingu.

Kuid karta on, et Eesti Panga presidendi aknast avanevat vaadet hakkab uus hoone riivama kohe kindlasti. Liiati varjutab tulevane ärihoone oma mahuga sadakond aastat tagasi kerkinud juugendstiilis villa, mida ENSV aegadel tunti sotsiaalministeeriumi majana ja 1990. aastate keskel kui ERA Panga Tallinna peakontorit, mille kardinate vahelt piiluv Andres Bergmann jäi aasta fotoks tunnistatud pildile.

Alates aprillist on Peeter Raidla Delfi Majanduse kaasautor.