Eile lõppenud pakkumise võttis vastu 87,2 protsenti seni Autolivile mittekuulunud aktsiate omanikest. See on 42,7 protsenti kõigist Norma aktsiatest ning pakkumise tulemusena ulatub Autolivi osalus Eesti ettevõttes peale aktsiate ülekandmist 93,7 protsendini. Ülejäänud vähemusaktsionäridele, kes ei võtnud pakkumist eilseks vastu, antakse vastavalt Eesti seadustele võimalus seda teha, enne kui algavad aktsiate kohustusliku ülevõtmise toimingud, teatas ettevõte.

Autolivile mittekuulunud 49 protsendi Norma aktsiate väärtus on ligikaudu 50 miljonit USA dollarit.

"Oleme rõõmsad, et teised aktsionärid võtsid meie pakkumise hästi vastu," kommenteeris Autolivi juhatuse esimees Jan Carlson.

"Kui oleme omandanud ka ülejäänud aktsiad saame jätkata Eesti ettevõtte investeerimisplaanide elluviimist ja edasist arendamist," lisas Carlson.

Norma juhatuse esimees Peep Siimon ütles: "Norma omandamine Autolivi poolt on väga positiivne ning annab oma panuse meie ettevõtte edasisse arengusse. Autolivi grupi osana on meil hõlpsam ligipääs uusimale tehnoloogiale ja laiemale kliendibaasile, mis toetab meie töötajate väljavaateid."