Kuidas valiti koostööpartnereid?

Suurimateks koostööpartneriteks on 24 Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) liikmesorganisatsiooni, kes osalevad lauluvõistluse teleülekande koostootmises. Partnerite valikul oleme järginud peamiselt nelja printsiipi: eelmiste aastate lauluvõistluste korraldajate kogemused ning nõuanded, kvaliteetne ning garanteeritud teenus, soodne hind, eelisolukorras on kohalikud ettevõtted.

Kuidas mõjutab see, et Siim Kallas tahab riigi toetuse vähendada 10 mln peale?
Meie juhindume oma tegevuses valitsuse 3. juuli otsusest: “Nõustuda Eurovisiooni lauluvõistluse 2002 rahastamisega 2002. aasta riigieelarvest ulatuses, mida ei rahastata teistest allikatest.”

Kui palju makstakse Rootsi TV tiimile?
Rootsi Televisioon abistab meid lauluvõistluse korraldamisel tehniliste vahenditega ning ka vastavate spetsialistidega. Kokku tuleb tehnikaga kaasa ligikaudu 40 inimest, sh 8 operaatorit. Nende osutatavate teenuste maksumus on 11,5 miljonit krooni.

Kui palju makstakse netisaidi eest (tegemine pluss ühendus)?
Eurovisooni internetivärava kulud on kirjas lauluvõistluse eelarves. (3,2 mln kr — toim.) Eurovisiooni internetivärav peab vastama EBU nõudmistele. Lehekülg peab suutma edastada uudiseid teistesse portaalidesse ja olema kolme keele (eesti, inglise ja prantsuse) toega, olema suurtele koormustele vastupidav. ETV partneriks on Akamai, kelle free-flow- (hajutatud serverite võrk) teenus on pidanud vastu 250 000 üheaegset kasutajat.

Rootsi TV rendile kulub 11,5 miljonit krooni
Tänavuse Eurovisiooni 122,6 mln eelarvest läheb 11,5 miljonit krooni Rootsi riigitelevisioonile SVT ülekande tehnilise poole korraldamise eest.

Selle hinna sees on kaks ülekandebussi, valgustehnika ja režii, kommenteeris kulutust Eesti Televisiooni juht Ilmar Raag. Summale lisandub 7 miljoni krooni ulatuses Eesti Televisiooni tehnilise keskuse renoveerimine rahvusvahelise telepildi edastamiseks. Raag ütles, et Eestis vastavat tehnikat pole.

Raagi sõnul on Eurovisooni lõppkontserdi pearežissöör rootslane Marius Bratten, kes juhatas kaks aastat tagasi Eurovisiooni lõppkontserti Stockholmis. Bratten on juba mitmel korral Eestis käinud, et kontserdiks ettevalmistusi teha. Teda abistab kontserdi kunstiline juht René Vilbre.

Raagi sõnul on kontserdi ajal töös korraga 14 kaamerat. Praeguseks on valminud ka pooled videoklipid, paika on pandud lavakujundus, valgustus ja stsenaarium.

Saku halli rendiks koos läbiviimiskoha kulutustega läheb 27,6 mln krooni. Kontserdi üldkulud (EBU maks, kindlustus, lähetused ja autoritasud) on 17,8 mln krooni, show kulud (lavaehitus, vaheklipid) 16,1 mln, ürituse kulud (delegaatide transport) 4,4 mln, online-ülekanne (sisu, internetiühendus) 3,1 mln, pressikeskuse kulu 2,7 mln ja turunduse kulu 1,5 mln krooni.