Olen Nigeeria-kirju saanud kindlasti juba üle kümne aasta, kuid allolev on vähemalt mulle saabunutest esimene, mis on teele pandud eestikeelsena.

Tõsi, eestikeelseks saab seda nimetada ainult jutumärkides, tegu on pigem eestikeelsete sõnade seosetu kasutamisega.
Kiri ise oli selline:

Olen hr Owen Kurt alates Harlesden, North West London, siin Inglismaal. Ma töötan Natwest Bank Corporation Londonis. Kirjutan teile työhuoneestani, mida on tohutu kasu nii meile. Minu departemangu, olles juhtimisabi (Greater London Regional Office), olen avastanud, mahajäetud summa £ 15Million Great Briti nael (viisteist miljonit Great Briti nael) kontole, mis kuulub üks meie välismaistele klientidele Late Hr Fred kahanemas USA kodanik, kes kahjuks kaotas oma elu õnnetust 5. juuli 2006, sealhulgas tema abikaasa ja ainult tütar.
Valik Teile on tekitanud alates geograafilist laadi kohta, kus te elate, eelkõige seetõttu, et tundlikkus tehingut. Ja konfidentsiaalsuse siin. Nüüd meie panga on oodanud ükskõik sugulaste ees-up tuleb nõuet, kuid keegi ei teinud seda. Mina isiklikult ei ole andnud leidmisel sugulaste 2 aastat nüüd, Ma otsin oma nõusoleku esitada teile kui Lähisugulane / Kas abisaaja surnud, nii et teel selle konto hinnatud 15 miljonit dollarit võib maksta teile.
See on välja makstud või jagada need protsendid, 60% mulle ja 40% sulle. Mul on tagatud kõik vajalikud juriidilised dokumendid, mida saab kasutada varundage see väide me tegemisel. Vajan on täita oma nime dokumentide ja legaliseeriks see kohus siin tõestada teile õigustatud toetusesaajaga.
All I nõuavad nüüd on teie ausad Co-, Konfidentsiaalsus ja Trust, mis võimaldab meil näeb see tehing läbi. I garanteerida teile, et see täide viia seaduslik korraldus, mis kaitseb teid mis tahes rikkumise korral õigust.
Esitage mulle järgmine: kui meil on 7 päeva kestab see läbi. See on väga kiiresti palun.
1. Täisnimi
2. Eraldi Telefoninumber
3. Teie kontaktaadress.
Võttes läbinud metoodiline otsida, otsustasin ma teiega loodame, et sa leiad selle ettepaneku huvitav. Palun teie kinnitus sellele kirjale ja näitab teie huvi ma esitaks teile rohkem teavet. Endeavor lasta mul tunne oma otsuse niipea kui võimalik.

Regards,
Hr Owen Kurt