Gowri kaubamärgi all tuntud päevasärke tootnud ettevõte sattus raskustesse käesoleva aasta alguses.

Gowri International Eestile sai ilmselt saatuslikuks soov laiendada oma kauplusteketti, millega aga kaasnesid kõrged üürikulud.

Nii ei jäänud näiteks Kristiine keskusel tänavu aprillis muud üle, kui panna üürivõla kättesaamiseks keskuses asunud Gowri kaupluse sisustus enampakkumisele.

Mai alguses alustati ettevõtte suhtes pankrotimenetlust, kuid nüüdseks on selgunud, et ettevõtte varast ei piisa pankrotimenetluse kulude katmiseks. Nii tegigi Harju maakohus täna määruse, mille kohaselt tuleb võlausaldajail maksta pankrotimenetluse jätkamiseks 135 000 krooni.

Juhul kui nõutud summa ei laeku, lõpeb Gowri International Eesti pankrotimenetlus raugemisega ning varatu ettevõte läheb likvideerimisele.

Gowri päevasärkide suurim ostja oli Soome, kuid neid müüdi ka teistes välisriikides, näiteks Rootsis, Suurbritannias ja Lätis. Olulise osa ettevõtte toodangust moodustasid nn ametisärgid Põhjamaade ettevõtetele.

Gowri müüs särke mõistagi ka Eestis, kus ettevõtte asus mõni aasta tagasi välja arendama oma jaemüügivõrku.

Gowri International Eesti omanikuks on Kerli Uustalu, kes 2009. aasta lõpus asutas Rotermanni kvartalis avatud poe pidamiseks ka eraldi osaühingu Man´s World ehk Mehe Maailm.